trouwkleding passen

Trouwpakken passen

Je gaat trouwen en daar hoort natuurlijk een mooi trouwpak bij. Je kunt vast wel wat hulp gebruiken bij de zoektocht naar het perfecte trouwpak. Hoe kan je je voorbereiden als je het trouwkostuum gaat kopen, wie gaat er mee naar de bruidsmodezaak en wanneer ga je op pad. Alle antwoorden vind je hier.

Voorbereiding

Waar ga je beginnen? Er moet een trouwpak komen… Misschien ben je een bruidegom die nog nooit eerder een kostuum heeft aangehad of misschien heb je er dagelijks één aan voor je werk. Hoe dan ook het uitzoeken van je trouwpak is een speciaal moment. En hoe bereid je je hier op voor? Misschien heeft je aanstaande al wat bruidsmagazines ingeslagen, dan zou je hier alvast in kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn en wat je aanspreekt. Daarnaast is internet natuurlijk het hulpmiddel voor jouw zoektocht naar het perfecte trouwpak. Er zijn ook bruidsmodezaken waar je zowel voor je trouwjurk als je trouwpak terecht kunt. Zo kan je samen op pad en kunnen beide verkopers jullie outfit op elkaar afstemmen. Tot slot is het handig als je van de bruid alvast een beetje meekrijgt wat wel en wat niet, hebben jullie een (kleuren)thema of willen jullie iets speciaals zodat je dit kan bespreken bij de winkel waar je gaat shoppen. Maak je vooral geen zorgen want de verkopers in de winkel weten je prima te adviseren.

Wie gaat er mee?

Daar is geen standaard antwoord op. Voor de hand liggen natuurlijk je vader, broers of getuige maar ook (schoon)moeder, (schoon)zussen of broers/ zwangers zijn een optie. Of misschien wil je de aanstaande bruid wel meenemen of ga je het liefst alleen. En waarom niet want dit is jouw feestje. Let er wel op dat je niet met 10 man in de winkel staat. Houd een maximum aan van twee personen.

Wanneer ga je op pad?

Over het algemeen is de bruidegom niet zo heel snel met het uitzoeken van zijn trouwkostuum. Ga in elk geval minimaal 3 maanden van tevoren op pad. Wellicht moet er het één en ander worden vermaakt of besteld en je moet ook nog op zoek naar schoenen of wat als je niet kan slagen in de herenmodezaken waar je hebt gekeken? Dan heb je met 3 maanden nog tijd voor een alternatief. Houd hierbij wel rekening met het trouwseizoen. Trouw je tussen mei en september plak er dan voor de zekerheid nog 2 maanden extra aan vast. Dit om problemen te voorkomen.