wat past bij mij

Welk trouwpak past bij mij

Je denkt bij een trouwpak al snel aan een blauw, grijs, bruin of zwart pak. Jasje, dasje maar niets is minder waar. Zoveel keuze als de bruid heeft bij haar trouwjurk zoveel keuze heeft de bruidegom ook bij zijn trouwkleding. Niet alleen qua soorten trouwpakken is er enorme keuze maar wat dacht je van de kleuren, stoffen, accessoires etc. Lees er hier alles over:

Soorten trouwpakken

 • Jacquet
  Een jacquet is grijs gestreepte pantalon, een wit overhemd met een blinde sluiting en een omgeslagen boord, een gilet, een zwarte of grijze lange jas die naar achter afloopt, grijze das, cilinderhoed en zwarte, gladde schoenen.
 • Smoking
  Een smoking draag je bij het kledingvoorschrift black tie en bestaat uit een tweedeling pak, een zwarte broek en een zwarte jasje met een smokingoverhemd en een vlinderdas. De smoking wordt meestal gedragen als avondkleding en is dus passend bij feestelijke gelegenheden.
 • Kostuum of pak
  Dit is de meest gangbare variant voor het trouwpak. Een jasje, broek, mooi overhemd, bijpassende riem en schoenen eventueel met een stropdas, strik of sjaal.
 • Rokkostuum
  Het rokkostuum draag je bij het kledingvoorschrift white tie en bestaat uit een lange zwarte jas die aan de voorzijde in een punt toeloopt, een zwarte broek, een wit vest en een witte vlinderdas. Het rokkostuum wordt nog maar weinig gedragen, er zal eerder voor een smoking of jacquet worden gekozen.

kleuren trouwpakken

Als je denkt dat je de keuze hebt tussen een grijs, blauw, bruin of zwart trouwkostuum dan zal je versteld staan van de mogelijkheden voor je trouwpak. Niet alleen kan je je trouwpak bestellen in alle kleuren van de regenboog, ook heb je alle keus in strepen, stoffen, voeringen en combinaties. Als je bijvoorbeeld je trouwdag in het kleurenthema roze hebt, is het heel erg leuk als de bruidegom ’s avonds in een roze maatpak verschijnt. Liever iets minder heftigs… Je kunt natuurlijk ook de stropdassen van de bruidegom en het mannelijk trouwpersoneel de kleur van het thema doen. Alles is mogelijk, dus leef je uit en laat je goed informeren in de bruidsmodezaak.

Accessoires

Als je trouwpak eenmaal is gekozen wat doe je dan met de accessoires zoals de schoenen, stopdas, vlinderdas en strik, blouse, manchetknopen, vestje, shirt, sokken, horloge, riem en ondergoed? Je zal niet de eerste bruidegom zijn die net deze laatste details vergeet.